Bowls

Bowls wordt gespeeld op mat van 30 m lang en 4 m breed. De bowls zijn rond met twee afgeplatte zijkanten. Doordat één kant minder afgeplat is, zal de bowl zodra hij zijn snelheid verliest, een bocht maken, waardoor men ook achter liggende bowls kan komen. De bowls zijn een stuk lichter en kleiner dan Bowling ballen en worden gerold niet gegooid. 

Bowls heeft overeenkomsten met “Jeu de Boules”, want je moet ook hier de afstand tot je doel goed inschatten, je moet je goed concentreren en ook met een soepele armbeweging de bowl naar de “jack” rollen. Hoe meer Bowls er van één team dichter bij de “jack” liggen, hoe meer punten het oplevert. De minimale afstand die je moet overbruggen is 23 meter in plaats van de 6-10 meter bij “Jeu de Boules”.

Bowls is niet alleen een wedstrijdsport, want bij ons SOV-Tilbria spelen wedstrijdspelers en recreatieve spelers samen. Bij ons is het hebben van plezier in het spel het meest belangrijk. Wil je meedoen aan regionale en landelijke toernooien, dan kan dat natuurlijk ook. 

Bowls is geen moeilijke sport en kan tot op hoge leeftijd beoefend worden. Het is een sport waarbij techniek belangrijk is en die willen we je graag leren. 

Hebt u belangstelling , neem even contact met ons op. Afhankelijk van deelname worden in overleg de tijden bepaald waarop gespeeld kan worden, u bent van harte welkom.  

Wij bieden je de mogelijkheid om gedurende een maand gratis mee te spelen alvorens je beslist of je lid wil worden. Op die manier kun je kijken of onze vereniging bij jou past.

“Let’s play Bowls” !!!